zwitserland workshop
Home Uitleg over de Meditatie  workshops Data & Tarieven Knop Datums en tariven meditatie workshops Begeleiding Persoonlijke begeleiding en leren leven na meditatie workshops 3 -Daagse Belgiƫ Meditatie workshop Ardennen 12-Daagse Zwitserland Zwitserland workshop Wie kunnen meedoen Voor wie zijn de meditatie workshops Innerlijke houding Welke houding kan mij helpen op de meditatie workshop Opzet van Workshop Adviezen en Regeltjes voor de meditatie workshop begint Accommodatie Accommodatie van de meditatie workshop

Alle Groepen 2009-2013 Foto's van meditatie workshops Levend Gewaarzijn Alle Groepen 2014-Heden Foto's van meditatie workshops Levend Gewaarzijn

Recente foto's Foto's van meditatie workshops Levend Gewaarzijn Enkele Ervaringen Enkele ervaringen van deelnemers aan meditatie workshops Even voorstellen Wie geeft de meditatie workshop InschrijfformulierInschrijfformulier Meditatie Workshop Locatie & Route Locatie en routebeschrijving naar meditatie workshop Contact Contact gegevens persoonlijke begeleidding en meditatie workshops Info Bedrijven Interactieve meditatie voor bedrijven Nieuwsbrief Nieuwsbrief Levend Gewaarzijn Interactieve Meditatie Dagprogramma Dagprogramma Links Links naar andere meditatie en groei workshops AVG Privacy wetgeving AVG PrivacyOefenavonden Enkele ervaringen van deelnemers aan meditatie workshops

 

Zwitserland meditatie retraite Levend Gewaarzijn 2012

Alles over de

Meerdaagse

Meditatie- en Wandelretraite

 

Vanwege het grote enthousiasme onder de deelnemers en de nu al enthousiaste reacties om in 2018 weer naar Zwitserland te gaan, hebben wij besloten om ook in 2018 weer een meerdaagse retraite in Zwitserland houden. Deze is wederom in een prachtig gelegen groepslocatie midden tussen de Alpen in de omgeving van Les Haudères. Ook al was er was even sprake van dat wij in 2018 een keer naar Spanje zouden gaan, omdat dit organisatorisch voor ons eenvoudiger zou zijn, hebben wij toch besloten om voor het achtste achtereenvolgende jaar weer naar het prachtige Zwitserland te gaan.
De ideale locatie, de schoonheid van de natuur, het ruimtelijk en avontuurlijke gevoel, de diepte en transformatie die een ieder weer heeft gevoeld en het tot nu toe altijd mooie weer in september, hebben ons al 7 onvergetelijke jaren in bewustzijn gegeven.
Het plaatsje Les Haudères ligt in de vallei van Heremence op 1450m en is omzoomd door een indrukwekkende krans van bergtoppen, waar de besneeuwde top van de machtige Dent Blanche bovenuit torent. In 2018 gaan wij in de zomerperiode van:

Maandag 3 September

tot

Zaterdag 15 September 2018

Er is voor 2019 nog geen workshop gepland

Er is in 2018 wederom de keuze tussen een 8-Daagse en een 12-Daagse workshop. Deze workshops zijn alleen toegankelijk voor mensen die al eerder een 3-Daagse workshop hebben gedaan. Ervaring heeft geleerd dat het belangrijk is om voorbereid te komen. Interactieve meditatie is qua vorm anders dan traditionele meditatie en de ervaring heeft geleerd dat het noodzakelijk is gebleken om deze vorm eerst te hebben meegemaakt, alvorens zorgvuldig te kunnen beslissen of het bij je hoort om voor langere tijd te beoefenen in een warm en ondersteunend samenzijn.
Zo'n 3-Daagse workshop wordt in deze periode verdiept met elkaar in een veilige sfeer. Daarnaast zijn wij de middagen in de natuur en maken wij prachtige wandelingen langs de bergflanken en toppen van de vier valleien in dit prachtige deel van de Alpen. Deze wandelingen zijn deels in stilte, deels in gesprek. Alhoewel er in Zwitserland niet valt te vermijden dat er altijd wat hoogteverschillen in de wandeling zullen zitten, hebben wij er zorg voor gedragen dat grote delen van de wandelingen vlak zullen zijn om deelname voor de meeste mensen mogelijk te maken. Het zal echter soms enige inspanning kosten om zo'n vlak deel te bereiken en te verlaten.

Als je dus interesse hebt en je hebt nog niet eerder mee gedaan aan een workshop dan heb je meerdere keuzes dit jaar op verschillende plaatsen in België en Nederland. Klik hier voor de overige workshop data!

Heb je al eerder een workshop gedaan dan heb je de keuze om je in te schrijven voor beide mogelijkheden. Het prijsverschil tussen dezen is niet zo groot omdat wij de accommodatie voor het geheel moeten reserveren. Daarbij is het op die manier een goede motivatie om dan toch ook maar meteen de gehele workshop te doen. De prijs blijft voor 2018 nagenoeg gelijk. Net als in 2017 zijn er in ook in 2018 twee zelfdraag-middagen waarop wij interactieve meditatie gaan integreren en verdiepen door zelfreflectie in verbinding. Het is dus niet zoals eerdere jaren dat wij deze dag(en) naar eigen inzicht in kunnen vullen, maar deze maakt deel uit van het volledige meditatie programma. De 8-daagse workshop is in de eerste periode van de workshop.

Er zijn 2 tarieven:

8-daagse workshop € 840,00

12-daagse workshop € 960,00

Deze bedragen zijn inclusief maaltijden, workshop en accommodatie, maar exclusief reiskosten.
Wij reizen veelal samen.

12-daagse workshop:
Aankomstdag zondagmiddag 2 september 2018 na 16:00 uur.
Vertrekdag zaterdagochtend 15 september 2018

8-daagse workshop:
Aankomstdag zondagmiddag 2 september 2018 na 16:00 uur.
Vertrekdag dinsdagochtend 11 september 2018 vóór 10:00 uur

Schrijf je in door op onderstaande link te klikken. Pas nadat minimaal de helft van de betaling is voldaan ben je ingeschreven. Wil je de aanbetaling binnen enkele weken na het invullen van je inschijfformulier voldoen. Vermeld bij betaling: Zwitserland september 2018. Het restant dient uiterlijk eind juli in mijn bezit te zijn.

Direct naar Inschrijfformulier

 

Ook in september 2017 hebben wij hier een prachtige workshop gehad. Hieronder kan je meegenieten met de foto's van een bijzondere tijd!


Les Haudères 2017

Foto's van de 2 weekse retraite

Voor het zevende achtereenvolgende jaar hebben wij weer een fantastische 12-daagse retraite gehad. Het weer was wederom prachtig en de sfeer geweldig. Daarnaast is september ook een prachtige maand in de Alpen waarin de uitzichten elk moment veranderen. Met de onderstaande foto's kan je alvast de smaak krijgen van de sfeer en diepte van zo'n bijzondere meditatie en wandelretraite. Misschien dat de foto's je inspireren om er een volgend jaar bij te zijn. Veel plezier!

Op reis naar Les Haudères

Onderweg meditatieworkshop

Het was weer een prachtige tijd in Zwitserland en de indruk die jullie hebben achtergelaten is, dat er dit jaar in Zwitserland door velen grote stappen zijn gemaakt naar het echt diepere Harts-gevoel van verbinding in vrijheid. Naar vertrouwen en naar een diepe beleving over wat verbinding is............. Maar ook over wat ‘invulling’ is en hoe fijn het leven is als wij het van moment tot moment leven zonder onze invulling de kracht te geven waardoor wij dit leven beperken in vormen die ons niet gelukkig maken………. Deze invullingen die ons in het beste geval alleen maar een tijdelijk geluksgevoel geven.

Wij wensen jullie een fijne doorwerking in realisatie van jouw altijd aanwezige ruimte en grond waarbinnen alle verschijnselen niet meer dan een magisch spel vertegenwoordigen. Laat jezelf niet langer door dit magische spel fascineren naar zogenaamde echt bestaande en serieuze werelden, die in realiteit elk moment in verandering zijn. Vertrouw, ontvang en geniet………..

Paraj

Onderweg meditatieworkshop

Ik heb Zwitserland echt als heel goed ervaren, ja, echt heel goed... een heel groot geschenk. De organisatie & begeleiding van Paraj en Baulo. Fantastisch. Dankjulliewel.
Ik heb tot m`n eigen verbazing- vertrouwen, warmte en liefde gevoeld, en het ervaren als een ruimte waarin ik me meer en meer kon overgeven, verzachten..... Loslaten wat ik al zo lang vasthield uit angst.
Ik dacht later: Was er dan niks dat er niet mocht zijn? Onvoorstelbaar……… Bijvoorbeeld dat ik zelfs na klein, verdrietig en moe te zijn niks hoefde……. alleen maar liefde voelde. Dat is zo kostbaar geweest. Het ervaren van knus bij mezelf zijn. Van meer en meer andere mensen durven zien, en mezelf durven zien. Het liefdevol opgevangen worden, de bemoediging, de spiegels van anderen. En ook praktisch, de maaltijden, de kleedjes.......Ik kan zoveel opnoemen. De lezingen……….
Ik had me het niet beter kunnen voorstellen. Nu thuis is het heerlijk om te ervaren dat er van alles van me af is gevallen. Ik weet niet precies wat, maar ik ervaar zoveel meer ruimte, er is een rustig waarnemen. Vooral in contact ben ik soms verbaasd van de kalmte en zachtheid die ik ervaar. Dat ik niks hoef te bedenken.. En soms (nu ook) een soort blijheids-gevoel in me, dat ik nog nooit zo sterk heb ervaren……….Dankjewel!

Meditatie tent opzetten

Samen de tent opzetten

 

Met een koffer vol liefde en zachtheid kwam ik thuis. Bedankt weer voor deze mooie en waardevolle Zwitserland reis. Onvoorwaardelijk staat er in mijn hart geschreven, zo verlang ik het leven te leven

Van de oefeningen kwam ik bij mezelf,
Bij de lezingen was er een “Ja, zo is het”
Tijdens de wandelingen voelde ik me als minder dan een stipje in het universum
Van het samenzijn in de groep werd ik blij
Van de overheerlijke maaltijden raakte ik gevuld
Kortom een intensieve retraite van vervulling

Meditatieretraite Zwitserland

De locatie

Ik heb de tijd in Zwitserland als heel mooi en waardevol ervaren……en ook zeker niet gemakkelijk en best confronterend. Ik ben er blij mee. Ik merk nu dat het me goed doet om heel veel tijd en ruimte voor mezelf te maken en heel weinig te moeten. Op zulke dagen bloei ik helemaal op en kan ik me heel zacht voelen. Ik had onlangs een reanimatietraining op het werk, en toen dacht ik: ik ben ook een beetje gereanimeerd in Zwitserland.

Meditatieretraite Zwitserland

Ons team

Drie jaar geleden was ik ook in Zwitserland.  Iemand zei mij toen, wees dankbaar dat je hier mag zijn.
Dat deze kans je geboden wordt.  Dat kon ik toen niet voelen. Ik had veel boosheid en ontevredenheid  over  mijn leven  met veel  psychische en lichamelijke pijn. 
Nu voel ik een diepe dankbaarheid voor de steun en liefde die Paraj en Baulo mij bieden op het voor mij confronterende pad van bewustwording.

Meditatieretraite Zwitserland

Samen eten snijden

Door de retraite ervaar ik diepe rust en acceptatie in mijzelf.
Er is minder afhankelijkheid naar anderen en mijn focus is gericht naar binnen, naar mijn eigen hart. Jullie ondersteuning voelt als volledig afgestemd op mijn tempo en proces. Er zijn geen woorden voor te vinden hoe dankbaar ik daarvoor ben. Ik voel me een completer mens, ik voel hoe waardevol ik ben en een ieder om mij heen…….. 
Blije glimlach en dikke kus………….

Meditatieretraite Zwitserland

Wat ben ik dankbaar dat ik in Zwitserland ben geweest. Wat heb ik daar veel liefde ervaren. Het kind in mij is rustig en tevreden. Ik weet nu zeker dat mijn moeder van mij heeft gehouden en mij op mijn levenspad begeleid. 

Meditatieretraite Zwitserland

Ik voel alsof ik het nog eens over mag doen. Klein mag zijn. Diepe dankbaarheid dat deze twee mensen er zijn. Zij laten me iets anders zien. Iets dat ik van binnen eigenlijk al weet maar niet meer durf(de) te leven. Onder de koude waterval gestaan………. ik voelde me krachtig en vrouwelijk, daarna werd ik afgedroogd door een hele lieve vrouw en ik liet het me aanleunen. Ze mopperde er ook nog bij, maar ik vond het heerlijk, deze moederliefde.
Iemand deelde; “de persoon tegenover me rust in haar zelf”. En ik dacht: Wauw, dat is het wat ik nu voel. Kracht in mijn bekken, ik draag mijzelf. Ik kan mezelf dragen. Diepe dankbaarheid naar alle spiegels die ik heb ontmoet in Zwitserland

Meditatieretraite Zwitserland

Ik voel bijzonder veel dankbaarheid naar de Zwitserland retraite. Het lijkt bij mij dieper binnengekomen. Ik ben nog steeds elke dag blij met de confronterende, krachtige, kwetsbare, inzichtrijke en hartgedragen ontmoetingen met mijzelf en anderen. De woorden vertrouwen, zachtheid, bescheidenheid, luchtigheid en “Ik leef, ik leef” resoneren nog steeds na. Ik voel mijn angst meer dan ik ooit heb gevoeld, vooral mijn angst voor de liefde en daar ben ik blij mee. Ik durf het te delen……. Ik ben heel blij, ook in het steeds meer ervaren van mijn lichaam, van mijn aanwezigheid in zoveel heerlijke, vredige, ontspannen ruimte. Dank je wel Paraj en Baulo voor jullie ruimtelijke steun, wijsheid en liefde. Dankbaarheid is sterk aanwezig in mij.

Meditatieretraite Zwitserland

In de rij voor een hapje eten

Merk dat nu ik zo aan het typen ben zwitserland op veel gebieden een grote indruk op me heeft gemaakt. Ik ervaar, blijdschap, ben trots in zwitserland geweest te zijn, voel stevigheid in mij, ervaar verdriet over hoe ik de wereld grip op mijn systeem laat hebben, voel enthousiasme over het pad dat ik samen met jullie mag bewandelen. Onwijs bedankt voor de ondersteuning, de liefde………..

Meditatieretraite Zwitserland

Wat hebben jullie mij weer geholpen aan nieuwe inzichten. En wat ben ik blij met mezelf. Ik heb gestreden in Zwitserland, geschreeuwd en zelfs de lezingen stom en onnodig gevonden. De weg naar Vrijheid-land" brak mij en gaf me rust en openheid. Ik wil leven in Vrijheid-land en alles laten ontstaan zoals het tot mij komt. Het gevoel van angst voor in verbinding zijn met de ander staat mij niet meer in de weg. Tijdens een wandeling, raakte het gevoel dat ik mijn mind helemaal niet serieus hoef te nemen mij zo diep dat ik emotioneel werd. Voor het eerst realiseerde ik diep in mij dat de mind mij stuurde en ik het volgde. Dit bewust-zijn geeft ruimte en raakt mij diep. Los van gedachten en diep voelen is nu wat er is………….

Meditatieretraite Zwitserland

Zwitserland was voor mij heftig, maar o zo nodig. Voelde het met heel mijn lijf en geest. Alles wat ik daar heb doorgemaakt, maakte me vrij en zacht. Het hele proces met alle spanningen, verdriet, onmacht, en wat niet meer, is voor mij zo goed geweest. Het ‘Zwitserland gevoel’ houdt niet op. Het is er nog steeds. Heel fijn, dat jullie zo goed voor mij gezorgd hebben. Ik dank jullie vanuit mijn hart.

Meditatieretraite Zwitserland

Ik vond het afscheid nemen van alle lieve mensen best wel lastig. Ik heb erg genoten van het samenzijn.

Meditatieretraite Zwitserland

Onze groep

Meditatieretraite Zwitserland

Door Baulo ervaar ik (mijn) vrolijkheid, speelsheid, enthousiasme, vrouwelijke zachte zorgzaamheid, tederheid, natuurlijkheid en liefde.
Door Paraj ervaar ik (mijn) liefde, wijsheid, passie om mijn bewustzijn te leren kennen, mannelijke stevige zorgzaamheid, humor en vertrouwen in mezelf, vertrouwen in anderen en vertrouwen in de essentie.

Meditatieretraite Zwitserland

Ik heb genoten van de Zwitserland-retraite en spreek ook mijn bewondering uit voor Paraj zijn capaciteiten, de wijze waarop hij handelt, de dingen direct aanpakt en ook zijn ethiek. Voor mij is hij een groot voorbeeld.

Meditatieretraite Zwitserland

Fantastische workshop met deelnemers die er echt voor gingen. Gezichten die rust en zachtheid uitstraalden. Prachtige lezingen die eindelijk binnen kwamen.
Ervaring van "zijn" (Ik ben) en bescheidenheid. Van emoties, van ongemak naar zachtheid. 
Van de ruimte - eindelijk! - en zelfs even van vrijheid. (Dé Vrijheid?)

Meditatieretraite Zwitserland

Deze retraite heeft mij laten ervaren dat transformatieprocessen heel snel kunnen gaan. De veilige liefdevolle begeleiding en omgeving zorgen ervoor dat mijn angstige kind weer gaat vertrouwen en zich durft te openen naar de buitenwereld. Gezegend voel ik mij bij Levend Gewaarzijn en in liefde gedragen.

Meditatieretraite Zwitserland

Met een koffer vol liefde en zachtheid kwam ik thuis. Bedankt weer voor deze mooie en waardevolle Zwitserland reis. Onvoorwaardelijk staat er in mijn hart geschreven, zo verlang ik het leven te leven

Meditatieretraite Zwitserland

Ik merk dat ik niet uitgepraat raak over mijn ervaringen in Zwitserland en dat veel mensen het ook erg interessant vinden om naar te luisteren. Als ik dan deel dat ik ernaar streef eerlijk te zijn tegen mezelf en tegen anderen, heel erg bij mezelf te willen blijven, altijd te willen delen vanuit “ik”, “Ja” te zeggen tegen mezelf en zo anderen de ruimte te geven ook “ja” te zeggen tegen zichzelf, zodat iedereen in mijn omgeving zich uitgenodigd voelt bij mij om zichzelf te kunnen zijn en zo een stukje vrede om mij heen te creëren, dan voel ik mij zó gemotiveerd om door te oefenen!

Meditatieretraite Zwitserland

Het was een hele bijzondere tijd en voel mij nu heel dankbaar. Ik voel zachtheid naar mijzelf en het is nu fijn met mijzelf. Er zijn openingen van "Ik ben Ik" en de "Ander is de Ander". Dat ik dingen niet meer persoonlijk neem. Ik ervaar nu een genieten van alle ervaringen, ook als er bijvoorbeeld zenuwen door mijn lijf gieren.

Meditatieretraite Zwitserland

Bedankt voor alle prachts dat je ons geboden hebt! Van ONSCHATBARE waarde... De essentie uit je lezingen blijven bij, duiken op, op de juiste momenten en tijdens meditatie, net zoals de mantra's en liedjes. 
Ik voel me klaar voor een nieuw begin, opgeladen met gewonnen wijsheid en warme momenten met vele lieve mensen.  Kan het soms bijna niet geloven, heel het geheel dat we hebben mogen meemaken.

Meditatieretraite Zwitserland

 

Meditatieretraite Zwitserland

Voelen dat ik niet schuldig ben aan de pijn mij aangedaan in mijn kindertijd en mijn reacties daarop. Loslaten van schuldgevoelens over een pijnlijk verleden. Lichamelijke en geestelijke pijn steeds meer in zachtheid ervaren en er niet meer mee vechten. Hierdoor wordt de pijn meer draaglijk. De geestelijke pijn kan ik steeds beter loslaten. Ik voel dat ik mijn oude remmende levenspatronen en angsten steeds meer in zachtheid kan loslaten. Het belangrijkste is wel dat ik steeds meer kan genieten van het Nu, het zijn bij mezelf en de ruimte.
Ik voel veel dankbaarheid naar Paraj en Baulo, die mij leerden wat ruimte, liefde en zachtheid is. (Dit schrijf ik met een brok in mijn keel)

Meditatieretraite Zwitserland

Nu start voor mij weer het werkzame leven. Ik kijk er naar uit om LG in mijn leven zoveel als mogelijk te integreren.
Wat een rijkdom om mee te mogen nemen en dagelijks te oefenen.
Het was een groots en overweldigende ervaring!

Meditatieretraite Zwitserland

Ik voel dankbaarheid, liefde en warmte. Niet alleen naar de andere mede retraite gangers. Nee nog veel belangrijker naar mezelf! Ik mag er gewoon zijn, ik streel met mijn handen over mijn gezicht en daar geniet ik van. Ik geniet van mezelf, heel intens.

Meditatieretraite Zwitserland

Wat een mooie en bevrijdende ervaring was Zwitserland voor mij! Ik voel me zacht, vaak in verbinding met mezelf en ontspannen. In de aanloop naar Zwitserland en in Hauderes kwam ik erachter hoeveel spanning er in mij is en merkte ik later ook dat dit langzaam is opgelost, naarmate ik minder bemoeide en verzette. Het voelt zo ontzettend fijn en rustig om ontspannen te zijn en ik slaap daardoor veel beter.  Ik voel me ook vaker bewust van de dingen, soms in het moment, soms snel erna. Heb de neiging om een heel jubelverhaal te gaan schrijven omdat ik me zo fijn voel en daar erg blij mee ben en het ook in contact met anderen een positieve rol speelt. Liefde is via het schrift wat lastig over te brengen dus ik laat het hier bij. Veel liefs van een gelukkige, aanwezige deelnemer

Meditatieretraite Zwitserland

Zwitserland was prachtig, de reis helend. De stiltewandelingen, een verrijking iedere dag, op het pad te lopen, omringd door ruimte,verbonden met de grootsheid van het leven. De dagelijkse structuur en de eenvoud van de beoefeningen, de gehele opzet van de workshop, de mantra’s, de lezingen gedeeld door Paraj vanuit de essentie gesproken, waardoor ik steeds weer opnieuw werd aangeraakt in daar waar het werkelijk om gaat.

Meditatieretraite Zwitserland

Ik heb zo genoten van alle liefde en ervaringen die ik heb meegemaakt op deze workshop. De groep voelde zo ontzettend fijn aan. En de diepgang van de lezingen hebben mij weer een stuk verder geholpen op mijn levenspad. De begeleiding en liefde van iedereen om mij heen hebben mij zo geholpen om weer een stuk dichter bij mijzelf te mogen zijn. Ik denk met veel vreugde en liefde terug aan de workshop. Ik wil iedereen ontzettend bedanken voor deze prachtige ervaring en moeder aarde voor de prachtige omgeving en watervallen.

Meditatieretraite Zwitserland

Ik heb het kind in mij gezien,gevoeld. Weerstand, onzekerheid, plezier, ondeugendheid. De pijn en het verdriet van afwijzing/niet gezien worden, heb ik gedeeld en geleefd in het moment. In de spiegel leegte gezien, moment van overgave. Genoten van de liefde om mij heen, dicht bij mijzelf, contact met mijn lichaam, ruimte. Ontvangen in bescheidenheid. Zacht vanuit mijn hart, kracht vanuit de diepte. Geaard en geopend naar huis gegaan. Ik voel het stromen, warmte in mijn buik en hart, volheid, gevuld. Stralend dankbaar voor deze reis, een lichter leven in dit moment. Spannend om nu weer thuis te zijn. Bewust van de film die ik hier zie. Er is een wens om deze te blijven zien door zachte ogen. Er is een wens om te zien dat ik mens ben

Meditatieretraite Zwitserland

Ik kan alleen maar Paraj en Baulo bedanken voor de organisatie van deze dagen. Ik buig diep voor hun organisatie talent en uitvoering. Deze week was onvergetelijk voor mij. Heeft me dingen over mezelf geleerd die ik nooit heb geweten. De groep voelde zo goed aan. Allemaal bedankt, en iets in me zegt me: ik wil meer.......

Meditatieretraite Zwitserland

Zaden geplant voor een gelukzalig bestaan
De bemoeienis voorgoed laten gaan
Een unieke situatie met een Meester als jij
De boodschap, de waarheid, zonder ik altijd vrij!

Meditatieretraite Zwitserland

De retraite heeft mij verder kwetsbaarheid in communicatie gebracht. Ik durf me kwetsbaar op te stellen, de controle te verliezen. De retraite bracht een wereld van zelf acceptatie en zachtheid naar boven. Zachtheid naar mezelf en naar anderen. Ik hoef niet perfect te zijn, en ik mag gewoon delen wat er echt in me omgaat. Volledig delen. Het voelt voor mij als een soort bevrijding. Er is geen afwijzing.

Meditatieretraite Zwitserland

Het was een hele reis om erachter te komen dat er niets hoeft. Ik geniet nu alleen maar van mijn aanwezigheid. Er is iets heel diep veranderd. Woorden schieten mij tekort!

Meditatieretraite Zwitserland

Zwitserland heeft voor mij de weg geopend naar vrijheid
Het heeft me geleerd de controle los te laten

Meditatieretraite Zwitserland

Stiltewandelingen in de prachtige natuur

Hey, wat beweegt, suist, kriebelt, ruist, stuwt er door mijn lichaam, sssssst, sensaties komen en gaan, een zucht, een lach en een traan, voorbij, niet volgen, geen verhaal, gewoon zijn, opnieuw, opnieuw en opnieuw, steeds weer, terugvallen in het lichaam, ieder moment, los van alles, zoveel te beleven. Door de kracht van Levend Gewaarzijn, door de aanwezigheid, het vertrouwen van Paraj en Baulo, door de ruimte, door de eigenheid van een ieder die op mijn pad kwam, door de bewegingen van mijzelf en anderen, mocht ik gaan zien, dat niets is wat het lijkt, dat niks persoonlijk is en liefde en verbinding er altijd zijn. Ontspan, ontvang! Gezegend door deze diepe beleving en dankbaar voor de uitnodiging die ik voel, steeds weer en meer en meer een ja, ja, ja.

Meditatieretraite Zwitserland

Ben in Zwitserland thuisgekomen bij mezelf, wat een fijn gevoel! Nu ik het opschrijf, raakt het me meteen omdat het een lange voorgeschiedenis had van zo mijn best doen en vechten tegen van alles en nog wat. En uiteindelijk bleek dat dit helemaal niet nodig was. Dat ik via zachtheid, liefdevolle begeleiding en een open groep met lieve mensen, als vanzelf bij mijn lieve en eenvoudige zelf kwam.
En heb gevoeld dat als ik daarmee in verbinding ben, ik niet zoveel nodig heb.
De wandelingen door het prachtige landschap in Zwitserland waren letterlijk een verademing; vrij te wandelen in zoveel ruimte en schoonheid! In contact met mezelf en met de ervaring van geborgenheid van de groep.
Ervaar een gevoel van heimwee naar deze mooie beleving.

Meditatieretraite Zwitserland

Door de week in Zwitserland met levend gewaarzijn voel ik me weer verbonden met alle mensen, een paradijselijk cadeau

Meditatieretraite Zwitserland

Dankbaar voor de mooie ervaringen, liefde die ik voel voor mezelf en iedereen, de zachtheid en het mezelf openstellen voor de ander, zonder oordeel. 
Zwitserland is een prachtige omgeving geweest om bij mezelf te komen. Samen wandelen, eten, slapen, huilen en lachen... wat heerlijk om dat te mogen ervaren. Ik ben dankbaar, voel zachtheid, ruimte en liefde.

Meditatieretraite Zwitserland

Lieve Paraj en Baulo, ik voel me zo gelukkig!! Dankjullie wel voor de prachtige tijd in Zwitserland. Mooi om te ervaren hoe diep geworteld de inzichten nu zijn doordat ik me geopend heb voor mezelf. Tjee.. ik heb er weinig woorden voor maar voel een diep geluk. En voel vanalles wat ik nooit eerder voelde, en alles zo EIGEN.. jippiejajeee!
Jullie toffe lieverds!

Meditatieretraite Zwitserland

Wat ben ik blij en dankbaar dat ik de retraite in Zwitserland heb ervaren. Al was mijn spook een oude bekende, in Zwitserland heb ik dat spook duidelijk in beeld gekregen en kan ik hem nu beter doorzien. Dank jewel voor je zachte, aanhoudende, doordringende steun. Het heeft me enorm geholpen om mijn eigen zachtheid en kwetsbaarheid te kunnen ervaren. Mijn illusies en arrogantie zijn niet bestand tegen twee weken helder kijken; ze hebben plaatsgemaakt voor bescheidenheid. 

Meditatieretraite Zwitserland

De gesprekken hebben me zo ontzettend goed gedaan. Mijn hart is volgelopen, ik voel het nog steeds. Ik hoop dat het voor altijd zo blijft. Yes, yes, yes, tot volgend jaar! Bedankt!

Meditatieretraite Zwitserland

Mijn ervaring na Zwitserland: Gisteren een overdonderend gevoel van ruimte in de auto. Bijna thuis. Pizza eten is raar. Knuffels in de ruimte raken. Vandaag maanwandeling in mijn appartement. Oefening brengt meer centrum. Voel veel, maar niets is erg intens of ruimte-innemend. Niets blijft hangen. Geweldig gewoon!

Meditatieretraite Zwitserland

Ik heb de weg naar mijn hart gevonden en durf nu ook klein en kwetsbaar te zijn. Niet alleen naar buiten toe gericht maar ook naar binnen ervaar ik de bevrijding daar in.

Ik voel mij blij en klein met handvaten om bij mijzelf te zijn. Het is fijn om in liefde te delen

Ik wil jullie nog even met heel mijn hart bedanken voor de fantastische dagen. Liefdevol, confronterend, leerzaam maar vooral zacht

Zwitserland is voor mij een onvergetelijke ervaring geworden welke ik elke dag in mijzelf kan meedragen!

Bedankt, bedankt, bedankt!