zwitserland workshop
Home Uitleg over de Meditatie  workshops Data & Tarieven Knop Datums en tariven meditatie workshops Coaching Persoonlijke begeleiding en leren leven na meditatie workshops Mededelingen en Corona Nieuwsbrief Levend Gewaarzijn Interactieve Meditatie 12-Daagse Zwitserland Zwitserland workshop Planning Enkele ervaringen van deelnemers aan meditatie workshops Wie kunnen meedoen Voor wie zijn de meditatie workshops Innerlijke houding Welke houding kan mij helpen op de meditatie workshop Opzet van Workshop Adviezen en Regeltjes voor de meditatie workshop begint Accommodatie Accommodatie van de meditatie workshop

Alle Groepen 2009-2013 Foto's van meditatie workshops Levend Gewaarzijn Alle Groepen 2014-Heden Foto's van meditatie workshops Levend Gewaarzijn

Recente foto's Foto's van meditatie workshops Levend Gewaarzijn Enkele Ervaringen Enkele ervaringen van deelnemers aan meditatie workshops Even voorstellen Wie geeft de meditatie workshop InschrijfformulierInschrijfformulier Meditatie Workshop Locatie & Route Locatie en routebeschrijving naar meditatie workshop Contact Contact gegevens persoonlijke begeleidding en meditatie workshops Info Bedrijven Interactieve meditatie voor bedrijven Dagprogramma Dagprogramma Links Links naar andere meditatie en groei workshops 3 -Daagse BelgiƫMeditatie workshop Ardennen AVG Privacy wetgeving AVG Privacy Oefenavonden Enkele ervaringen van deelnemers aan meditatie workshops

Aankondigingen

Corona en wijzigingen richting 2022

Na de tumultueze gebeurtenissen in 2020 en 2021 kan ook het effect op Levend Gewaarzijn niet uitblijven. Natuurlijk hebben wij het hier over Corona, maar ook over onze verhuizing naar een prachtige boerderij aan de grens van Nederland. Inmiddels hebben wij deze boerderij volledig verbouwd en is deze nu geregistreerd en in gebruik genomen als een Bed en Breakfast voor deelnemers die ooit workshops hebben gedaan, eventueel met partner en kinderen. Je kan hierbij een vakantiegevoel ook combineren met een coachingsafspraak of gewoon alleen maar op eigen kracht genieten van de mooie omgeving van Drenthe.

Wat betreft Corona is de prijs van deelname aan een workshop naar 300,- euro gegaan en zijn de meerdere tarieven afgeschaft. De groepen zijn veel kleiner, er zijn veel minder workshops, de locatie die wij huren is veel groter en duurder en in 2022 krijgen wij ook nog eens een enorme gastoeslag bij het verblijf in de koudere maanden.

Levend gewaarzijn bestaat in 2022 14 jaar en wij kunnen enorm genieten als wij zien hoeveel mensen het steeds fijner hebben met zichzelf en daarmee ook met hun omgeving. Zowel relatief als absoluut wordt er al zoveel meer begrepen en gerealiseerd en dat maakt dat de gevolgen ook niet uitblijven en levens echt zichtbaar innerlijk en uiterlijk zijn veranderd. Steeds minder serieus, luchtig, speels en betrokken, maar ook stil, ruimtelijk, bewust, vrij………..

Wij bloeien meer en meer open in liefde met onszelf en met elkaar, en onze gedachten worden steeds minder relevant en bepalend……
Ook wordt het voor velen steeds zichtbaarder dat deze gedachten namelijk niet anders dan voorwaardelijke liefde kunnen promoten, eigenlijk alleen maar alles voorwaardelijk promoten en verwerpen………..
en in deze voorwaardelijke liefde voor jezelf en voorwaardelijke liefde voor anderen blijft er altijd een leegte voelbaar, een onvervuld stukje wat eenzaam achter blijft, wat altijd onbelicht zal blijven.

Het in stilte zijn en één worden met jezelf in verbinding met anderen is wat wij voor een ieder wensen en waarvoor wij al jaren met liefde een platform bieden maar eerlijk is eerlijk, door de ontwikkelingen van de afgelopen jaren zijn er grenzen ontstaan aan wat wij kunnen bieden naar de toekomst toe en is het allerminst zeker hoe lang wij nog op deze manier kunnen voortbestaan.

Hoezeer wij ook hebben kunnen genieten van ons samenzijn al deze jaren en met jullie een groei in liefde en zelfwaardering hebben mogen meemaken, zo ook worden nu bij velen de relatieve zorgen steeds groter. Waren het eerst de enorme beperkingen die werden opgelegd door de onbekendheid en angst voor de pandemie........... Nu is het meer de angst voor een al doorgeslagen regereringsbeleid welke een bedreiging is voor onze onderlinge verhoudingen.
In de coaching gesprekken komt dit steeds meer naar buiten. Partners waarvan de een wel voor vaccinatie is en de ander niet en ook dit werkt dan weer door naar kinderen als deze partners deze gezamelijk hebben. Maar ook in werksituaties ontstaat er druk en worden er in de landen om ons heen al mensen ontslagen die zich niet willen vaccineren en deze gekte dreigt hier ook naar toe over te waaien. De QR code waar zoveel mensen probleemloos aan meewerken............ Wat is dit allemaal?

Waar is de diepgang, het vertrouwen en de bescheidenheid naar onze menselijke vergankelijkheid gebleven. Natuurlijk hebben wij niets tegen mensen die de keuze maken om te vaccineren of niet te vaccineren, maar het vaccineren op zich is geen heilig huisje. Buiten dat vaccinatie niet voor iedereen afdoende bescherming biedt wordt er door overheden op ingezet dat als zij de hele wereld vaccineren dat het virus verdwijnt. Dat dit niet gaat gebeuren kan je zelf ook wel begrijpen en zeker ook als je het reguliere nieuws leest. Je hoeft geen complotdenker te zijn om te zien dat deze benadering geen grond heeft. Ze hebben het nu al over de 3e en 4e boosterdosis en over 2 vaccins voor een ieder volgend jaar. En dit zijn vaccins die de ontwikkelaar op dit moment nog niet eens durft te garanderen. In het aankoopcontract staat dat ze bij complicaties buiten schot blijven en dat overheden op eigen risico deze vaccins toedienen. Zou jij op deze manier een contract afsluiten..............?
Inmiddels weten wij al dat er regelmatig complicaties zijn. Menstruatie cyclussen die verstoord worden, tienduizenden mensen die ernstige allergie reacties krijgen, hartzakjes die haperen en vocht opbouwen met soms zelf de dood tot gevolg..................maar ook net zoals met het virus zijn er ook mensen met een langdurige nasleep. Vermoeidheid, hoofdpijn, minder energie enz.....

Op dit moment zijn deze zelfde ontwikkelaars in Amerika aan het onderzoeken of de 3e boosterdosis wel verstandig is voor jonge mannen, omdat deze hartproblemen kunnen krijgen. Hmmm, en dit is echt niet omdat dit een voorspellende prognose is voor de 3e dosis, maar omdat dit al een probleem was bij de 2e dosis.
Daarnaast lees je dan dat 89% van de sterfgevallen aan het virus mensen zijn van boven de 70 en de meeste mensen bij besmetting maar lichte verschijnselen hebben.
Wat maakt dat er juist vanwege deze cijfers niet wordt gekozen om alleen ouderen en kwetsbare mensen vrijwillig te vaccineren, net zoals het griepvirus...........? Waarom dit onnodige risico nemen met zoveel mensen, waarvan ook vele jongeren......?
Vergis je niet, wij zien echt de ernst in van het virus en begrijpen als geen ander dat elk onverwacht, plotseling verlies van wie dan ook door het virus verschrikkelijk is voor getroffenen en nabestaanden, maar de keuze hoe met deze potentiele dreiging om te gaan ligt altijd bij het individu. De overheid mag nooit meer dan een adviserende rol hebben en zich nooit met onze persoonlijke integriteit bemoeien.

Dit is echter niet meer de norm op dit moment. Overheden durven blijkbaar de verantwoording aan om deze massa aanpak van vaccinatie als alleen maar goed en nodig te promoten en een ieder die hiervan afwijkt wordt weggezet als gek, wappie of complotdenker. Of jij nu superzacht hier verzet tegen biedt zoals het restaurant Waku Waku, of complotachtig zoals Baudet, of evenwichtig en overwogen zoals onze voormalige staatssecretaris Mona Keijzer........... Iedereen die hier van afwijkt wordt weggezet en er wordt niet naar geluisterd.

Maar het allerergste van dit beleid is dat er een tweedeling is ontstaan en deze stilzwijgend door de overheid wordt toegestaan en eigenlijk wordt gepromoot door vele dwaze uitspraken die worden gedaan. Zelfs in gezinnen, vriendschappen en relaties met collega's is deze druk aan het toenemen. Gevaccineerden die nu ongevaccineerden beschuldigen egoistisch te zijn, terwijl een ieder gewoon uit eigenbelang een vaccin of geen vaccin neemt. Omdat velen met het vliegtuig op vakantie willen, een restaurantje en een bioscoop willen bezoeken, naar de disco willen of anderzijds hun lichaam geen geweld willen aandoen, of gewoon nog even willen afwachten hoe de ziekte zich ontwikkelt.
De meeste jongeren nemen alleen het vaccin omdat ze hun leven willen leiden en wie kan dat ze kwalijk nemen. Natuurlijk willen zij leven en ontdekken, experimenteren........... Maar in hun geval zouden de meesten van hen helemaal niet ernstig ziek worden en hun natuurlijk afweersysteem zou prima zijn werk doen..........

Het kan op deze manier voor een ieder zichtbaarder en zichtbaarder worden dat dit is hoe de mind werkt en hoe deze altijd heeft gewerkt. Er wordt halsoverkop korte termijn gedacht en de gevolgen op de lange termijn zijn niet van belang. Er is geen geduld, geen inleving, geen tijd, geen verbinding meer met een grotere waarheid achter onze relatieve verschijning en de gebeurtenissen om ons heen............ Op deze manier is de natuur uiteindelijk ook aangetast en zijn er veel risico's genomen waar de aarde niet meer van kan herstellen. Oneindig veel organismen van groot tot klein zijn al uitgestorven en deze komen nooit meer terug.

Corona is niet alleen een vraagstuk van hoe lossen wij het zo snel mogelijk op, maar hoe zijn wij hier gekomen? Wat is het in mij en ons als geheel wat heeft geleid tot deze wereld? Tot deze ziekte? Wat voor beweging maak ik steeds waardoor mijn wereld niet mooier wordt, maar verstikkender. Letterlijk en figuurlijk............. Hoe kan ik dat transformeren in mijzelf?
De wereld helpt mij daar niet bij, die laat meer en meer zien hoe het altijd heeft gewerkt en hoe mijn angst en arrogantie over de illusie van de maakbaarheid van mijn bestaan mij heeft verwijderd van mijn ware natuur. Mij in de problemen heeft geholpen en mijn eerste behoeften van zuurstof, water en voedsel al behoorlijk heeft vervuild. Mij meer en meer heeft verwijderd van de diepgang van mijn bestaan en het bestaan van anderen.
Is er iemand die dit leest en het afgelopen jaar op deze manier heeft gekeken naar zichzelf en de wereld?

Want dat is wat een spiritueel leven is. Kijken naar de wereld via jezelf. De wereld ontdekken in jezelf en de waarheid van jouw bestaan vinden in het oog van de tornado.
Want de wereld zoals deze rond jou verschijnt is als een tornado. De werveling van mind maakt alles wat mooi en goed was kapot. Als lemmingen rennen wij massaal onze ondergang tegemoet, maar eigenlijk is deze beweging altijd zo geweest. Wij zijn niet ineens overvallen door dit probleem, maar wij werken er al vanaf het begin der menselijke tijden naar toe. Alleen is het nu zichtbaarder als ooit en biedt daarmee een mogelijkheid voor de spirituele mens om de nadruk te verleggen van het tijdelijke naar het eeuwige.

Of de mensheid dit alles te boven komt doet er individueel niet toe. Jouw persoonlijke pad naar de waarheid van jouw bestaan kan hiermee nog volhardender worden, nog resoluter, omdat in deze periode de grootst mogelijke urgentie gevoeld kan worden om jouw mind niet langer als leidend te laten zijn, maar jouw hart in zelfliefde en naastenliefde te openen. Laat je niet verwijderen van jezelf en anderen door angst, eigenbelang en QR codes, maar durf te staan voor de eenheid met een ieder.
Wij hebben elkaar nodig, wij hebben elkaars steun nodig, want de waanzin en de waarheid zit in een ieder.
Laat jezelf niet verleiden om elkaar te benaderen als rondwandelende besmettelijke ziektes. Als leprosi die elkaar kunnen vermoorden door in liefde met elkaar te leven.

Wat is er met ons gebeurd........ en zelfs nu het gebeurt zien wij nog niet wat wij al jaren en jaren doen.

Dus om de nadruk weer te leggen op het enige waardevolle van jouw bestaan, kan je spirituele processen blijven volgen, maar ook zelf weer zoveel mogelijk in meditie op je kussen zitten. Dicht bij jezelf zijn, in stilte, zorgeloosheid en het ongemak daar deel van laten zijn. Al jaren en jaren vertel ik over het ongemak wat wij kunnen omarmen, zodat het deel wordt van jouw diepte en jouw waarheid. Want het is de angst voor dit ongemak wat ons hier in deze situatie heeft gebracht.

Deze angst hebben wij niet en ontkennen ook daarnaast de ernst van de ziekte niet. Maar omdat wij een ieder ontvangen, gevaccineerd en niet gevaccineerd, kwetsbaar, zonder besef kwetsbaar en minder kwetsbaar, zullen wij de workshops blijven geven zoals wij deze de afgelopen 7 keer hebben gegeven. Met zorgvuldigheid, warmte, gepaste afstand, veel luchten en bij toename van uitbraak, wederom met mondkapjes als wij ons in de gezamenlijke ruimte verplaatsen. Bij klachten doe je van tevoren een test voor de zekerheid en zo blijven wij samen de workshops zo veilig mogelijk maken, totdat er een echte verschuiving gaat zijn in kennis en omgangsmogelijkheden betreffende dit virus.
De workshops in Corona tijd zijn fijn, bevrijdend en diepgaand geweest en zo hopen wij verder te gaan.
Het leek er even op dat de workshops zouden stoppen omdat het vragen naar QR codes een verplichting had kunnen worden en wij daar niet in mee zouden gaan, maar omdat wij zelfvoorzienend zijn hoeft het (nog) niet.

Je ziet, alles is heel onzeker en zo ook de toekomst van dit mooie proces. Het kan meerdere kanten op gaan en wij bekijken dat per moment. Er kunnen weer oefendagen komen, maar ook binnen de limiet van de bed en breakfast vergunning is er een zelfretraite mogelijk op deze prachtige plek. Voor alle informatie hierover kan je met ons contact opnemen. Wij gaan het zien, maar op dit moment hebben wij voor volgend jaar weer nieuwe workshops in de planning. Betaal deze pas als je van ons bericht hierover krijgt. Dus niet direct na inschrijving. Zie data en tarieven (Wacht niet te lang met inschrijven omdat de workshops behoorlijk snel vollopen en er ook workshops uit kunnen vallen)

Wij kijken er in ieder geval naar uit om binnen de mogelijkheden die er nog zijn een ieder te ontvangen op workshops of samen in een coachinggesprek op de momenten dat je ergens tegen aan loopt.

Tot ergens binnenkort!

Liefdevolle groet van ons beiden

Baulo en Paraj