zwitserland workshop
Home Uitleg over de Meditatie  workshops Data & Tarieven Knop Datums en tariven meditatie workshops Begeleiding Persoonlijke begeleiding en leren leven na meditatie workshops 3 -Daagse Belgiƫ Meditatie workshop Ardennen 12-Daagse Zwitserland Zwitserland workshop Wie kunnen meedoen Voor wie zijn de meditatie workshops Innerlijke houding Welke houding kan mij helpen op de meditatie workshop Opzet van Workshop Adviezen en Regeltjes voor de meditatie workshop begint Accommodatie Accommodatie van de meditatie workshop

Alle Groepen 2009-2013 Foto's van meditatie workshops Levend Gewaarzijn Alle Groepen 2014-Heden Foto's van meditatie workshops Levend Gewaarzijn

Recente foto's Foto's van meditatie workshops Levend Gewaarzijn Enkele Ervaringen Enkele ervaringen van deelnemers aan meditatie workshops Even voorstellen Wie geeft de meditatie workshop InschrijfformulierInschrijfformulier Meditatie Workshop Locatie & Route Locatie en routebeschrijving naar meditatie workshop Contact Contact gegevens persoonlijke begeleidding en meditatie workshops Info Bedrijven Interactieve meditatie voor bedrijven Nieuwsbrief Nieuwsbrief Levend Gewaarzijn Interactieve Meditatie Dagprogramma Dagprogramma Links Links naar andere meditatie en groei workshops AVG Privacy wetgeving AVG PrivacyOefenavonden Enkele ervaringen van deelnemers aan meditatie workshops

Aankondigingen

&
Gebeurtenissen van de afgelopen tijd

Nieuwsbrief

Jaargang 6 - Nummer 9 - December 2015

 

In deze nieuwsbrief:

Een veranderde website
Terugblik
Data en prijzen 2016
Locaties
Zwitserland 2016
Reserve keukenvrijwilliger voor Zwitserland
Turbulente wereld
Aanmelden op sociale media


Een veranderde website

Zoals jullie kunnen zien is de website in een nieuw jasje gestoken. Google maakte mij er op attent dat de website niet geschikt meer was voor deze tijd omdat deze moet kunnen meebewegen met alle formaten van zichtbaarheid. Dit geldt dus zowel voor Ipads en mobiele telefoons als wel voor alle formaten van monitors. Anders zou de website als straf minder worden getoond. Met grote dank aan Martin voor zijn hulp en adviezen zijn wij gekomen tot dit resultaat. De oude kleuren waren te intens voor de grote monitoren, zodat ik maar meteen het geheel heb aangepast. De lettertypes kunnen, afhankelijk van het medium waarop gekeken wordt, door sommige mensen als groot worden ervaren, maar dit is dus helaas het vereiste gevolg voor zichtbaarheid op kleinere apparaten. Als dit hinderlijk voor je is, dan kan je het scherm verkleinen door naast het kruisje rechtsboven in de hoek te drukken en het scherm naar de gewenste grootte te slepen.
Nieuw is ook dat de nieuwe foto's die geplaatst worden in een hogere resolutie op de website zullen worden gezet en dus scherper te zien gaan zijn, op deze manier zijn ze ook kopieerbaar als herinnering aan de workshop waaraan je hebt meegedaan. De oude foto's zijn nog in lage resolutie.
Verder, als je helemaal naar onderin links scrollt zijn 2 extra foto sites aanklikbaar waarin alleen de hogere resolutie groepsfoto's zichtbaar zijn vanaf het begin van Levend Gewaarzijn. Zie hier:

Alle groepsfoto's 2009 tot 2013

Alle groepsfoto's 2014 tot heden

Terugblik

Zowel in oktober als in november hebben wij prachtige workshops gehad met veel nieuwe deelnemers. Alle foto's en ervaringen staan allemaal op de website. Van de workshop in oktober heb ik weinig reacties gehad. Het zou fijn zijn als er nog een paar nieuwe deelnemers die aan deze workshop hebben meegedaan mij nog een indruk willen geven hoe zij er nu op terugkijken. Buiten dat het fijn is om een indruk op de website te hebben, is het ook fijn voor mij om te zien wat er leeft. Deze ervaringen kunnen ook mij weer in beweging zetten om de workshops inhoudelijk aan te passen en bijvoorbeeld hindernissen waar iemand tegen aan kan lopen, te verhelderen. Alles wat jullie delen wordt in het geheel betrokken en aandachtig ontvangen.

Data en prijzen 2016

Voor 2016 staan alle workshops en oefendagen vanaf heden op de website. In verband met de verhoging van prijzen van locaties zijn ook alle workshop prijzen met €10,- euro verhoogd. Voor het laagste tarief zullen mensen gemerkt hebben dat dit in 2 stappen is gegaan waarbij er in de helft van 2015 al een verhoging van €5,- is doorgevoerd zodat de stap niet in een keer zo groot is. Alle andere tarieven voor oefendagen, oefenavonden en coaching blijven hetzelfde. Als er geen al te gekke financiële dingen in de wereld meer gebeuren hoop ik nu weer voor jaren verder te kunnen met deze tarieven. Mocht je echt heel moeilijk zitten, dan kan je altijd met mij contact opnemen en dan kijken wij samen wat er mogelijk is.

Data en prijzen

Locaties

De locatie Eersel is alleen in het begin van het jaar gereserveerd, maar wij neigen er naar om steeds meer workshops in het plaatsje Noorden te geven. Deze plaats is voor ons gunstiger qua opbouw werk en is ook lekker ruim en stil. Vandaar dat jullie deze plaats wat meer zullen zien verschijnen. Wij willen echter wel overal blijven komen in verband met de verscheidenheid in bereikbaarheid voor mensen in alle delen van Nederland en België.

Zwitserland 2016

Meditatie wandeling Zwitserland

Vanwege het enorme enthousiasme en de vele vragen om wel naar Zwitserland te gaan in 2016 hebben wij besloten om deze fantastische retraite nogmaals te organiseren. Ook nu krijg ik nog steeds van mensen te horen hoe deze workshop hun leven heeft veranderd, alsof er echt iets heel diep is doorgedrongen en in de basis is veranderd. Hoe is het na al dit enthousiasme dan mogelijk voor mij om dan te besluiten niet te gaan. Jullie transformatie is alles waard en het raakt mij dan ook diep als er op momenten te zien is hoe jullie steeds meer in vertrouwen en met een grote glimlach jezelf delen in eerlijkheid en overgave aan wat er is. Steeds bewuster worden van jullie zintuigen en ook van jullie diepste wezen en essentie, en daarmee ook steeds meer stilte, tevredenheid en geluk ervaren. Prachtig gewoon.

Dus de Zwitserland mogelijkheid hoort daar bij om heerlijk 12 dagen of 8 dagen er tussenuit te zijn met jezelf in verbinding en liefde met anderen. Prachtige wandelingen te maken in de gezonde lucht van de Alpen. Samen gezellig eten in de tent, prachtige sterrenhemels, mooie lezingen, maar vooral ook de uiterlijke en innerlijke ruimte die daar nog zichtbaarder is en wordt door het geheel van de omstandigheden die samen komen.

Dus alle mensen die mij al gezegd hebben mee te willen gaan, willen jullie de daad bij het woord voegen en je alvast inschrijven, zodat ik al wat heb om mee te werken. Verleden jaar hebben veel mensen tot het laatste moment gewacht, dit heeft voor ons veel consequenties gehad wat betreft de organisatie. Ook zijn er altijd mensen met voedselallergie en dat heeft veel voorbereiding en planning nodig. Op dit vlak ga ik de organisatie aanpassen omdat wij er zorg voor willen dragen dat iedereen ook dit keer weer lekker kan eten, vandaar dat het belangrijk is voor ons om op tijd een beeld te kunnen vormen. Dus ben er op tijd bij!

De prijzen laat ik gelijk aan vorig jaar, tenminste inclusief de €50,00 euro extra die velen verleden jaar al hebben bijgedragen in verband met de plotselinge stijging van de Zwitserse frank.
Zwitserland is alleen toegankelijk voor mensen die al eerder hebben meegedaan aan een 3-daagse workshop!
Dus als je geïntersseerd bent dan is er nu nog alle tijd om aan een 3-daagse mee te doen.


Vanwege de vele toestanden in de wereld zakt de euro ook nu weer weg, maar wij willen deze prijs niet meer verhogen. Als extra mogelijkheid wil ik voor de mensen die graag meewillen, maar niet ineens zo'n bedrag kunnen missen, aanbieden om bijvoorbeeld elke maand een bedrag aan te betalen voor Zwitserland, zodat het ook voor jullie in deze onvoorspelbare tijden mogelijk gaat zijn om mee te kunnen.

Voor uitgebreide informatie: KLIK HIER

Reserve keukenvrijwilliger gezocht voor Zwitserland

Manuel heeft ons verteld dat hij de keuken weer wil doen, daar zijn wij superenthousiast over en ook Ayla heeft aangegeven heel graag weer mee te willen, maar in verband met de onvoorspelbaarheid naar het nieuwe jaar toe kan zij dit niet definitief toezeggen. Dat betekent dat wij dan ineens een keukenassistent tekort kunnen komen. Vandaar dat ik graag nog een vrijwilliger als reserve op de lijst wil hebben. Wie?

Turbulente wereld, de bloem en de voet

Mindful in de wereld

In de nieuwsbrief schrijf ik altijd even een stukje wat in gaat op de recente ontwikkelingen in de wereld. Ik zie en hoor over de vele zorgen die mensen in mijn omgeving en in Levend Gewaarzijn hier over hebben. Was er eerst de afgelopen jaren veel zorg over de financiële toekomst van de wereld, nu zijn deze zorgen nog eens verbreed doordat anderen die het elders heel slecht hebben, massaal hulp zoeken en daarmee ook nog eens mensen meekomen met een nietsontziende boosheid. Mensen die iedereen mee willen slepen in hun pijn.

Het antwoord wat de wereldleiders hierop hebben is meer van hetzelfde. Geweld, leugen, bedrog, manipulatie en eigenbelang en als deze woorden zo worden genoemd en wij zien wat hier echt staat, dan kan het zichtbaar worden dat deze wereld niet buiten ons is, maar zich elk moment binnen ons afspeelt. De buitenwereld is een reflectie van onze binnenwereld en dit wereldse gevecht woekert van binnen. Wij houden onszelf voor de gek, zijn voor onszelf op de vlucht, kunnen destructief zijn naar wat goed voor ons is, verwijten vaak de buitenwereld en zijn continu in een innerlijk gevecht met onszelf verwikkeld. Wij kunnen kwetsbaarheid en zachtheid soms verwarren met zwakte. Ook het woord liefde is niet een woord dat wij de hele dag in onze vocabulaire hebben, ook al kunnen wij innerlijk voelen dat deze woorden een afspiegeling zijn van onze diepste innerlijke behoefte. Deze woorden brengen ons in herinnering met een beleving waarin wij ons dicht bij onszelf kunnen voelen, dicht bij onze ware natuur. Als het overal veilig zou zijn en liefdevol, dan zouden wij ons overal thuis voelen. Dan kunnen wij spontaan en enthousiast leven en spelen met onszelf en met elkaar in onschuld.

Hoe anders is de wereld op dit moment. Hoe wordt deze geleid door angst en geweld. Het is belangrijk om even stil te staan met hoe wij naar de wereld kijken. Als wij naar lijdende mensen kijken op televisie of waar dan ook, dan zien wij onze lichamelijke beperking, de kwetsbaarheid van onze menselijkheid. Ziekte, dood en allemaal zichtbare zintuiglijke pijn zorgen er voor dat wij onze eigen angst daarvoor kunnen voelen. Alles willen wij dan doen om deze mensen te helpen. Om te voorkomen dat zij zo moeten lijden. Wij storten vaak onmiddellijk geld op ontwikkelingshulp-rekeningen zodat wij kunnen voelen dat wij iets doen aan deze verschrikkingen.
En nu komen deze kwetsbare mensen massaal naar ons toe en wij geven brood en bed zodat zij zich veilig kunnen voelen, niet meer hongerig hoeven zijn en perspectief hebben en al gauw verdwijnt deze zichtbare kwetsbare mens en wordt zijn of haar gedachtegoed zichtbaar. En een gedachtegoed is alles behalve kwetsbaar, kan eerder arrogant zijn, stelt eisen en claimt rechten, met als gevolg dat al deze liefde die wij eerst voelden voor al deze bescheiden kwetsbaarheid die wij eerder zagen bij deze mensen bij ons omslaat in angst, in afgunst en onverdraagzaamheid. Want nu dreigt een gedachtegoed wat volledig anders is onze samenleving van binnenuit te ontwrichten en hoe kunnen wij hier een antwoord op formuleren.

Wederom is dit een afspiegeling van ons innerlijk. Als wij goed kijken kunnen wij deze situatie in ons eigen voordeel en bij ons groeiproces betrekken. Als wij durven zien en voelen wat dit voor boodschap in zich draagt voor onszelf, dan kunnen wij zien dat ons gedachtegoed nooit de kracht mag krijgen om onze kwetsbaarheid, zachtheid en liefde te verdringen. Dat onze mooiste kanten van medeleven en onbaatzuchtigheid ontstaan zodra wij samen in de realisatie gaan leven van onze vergankelijkheid. De vergankelijkheid van mens-zijn. Sommige mensen die heel ernstig leed hebben meegemaakt en daarna iets meemaken wat zij niet hadden verwacht, of een bijna-dood ervaring en dit overleven kunnen daarna volledig veranderen. Daarna meer het onderling contact met elkaar gaan benadrukken en bijvoorbeeld minder waarde gaan hechten aan materie en/of daarna meer in contact willen zijn met de zachte, gevoelsmatige, liefdevolle en kwetsbare kanten met elkaar. Dit kan ook meer zichtbaar worden als wij ouder worden en meer worden geconfronteerd en contact durven maken met onze lichamelijke aftakeling. Dan kunnen onze praatjes verminderen, onze scherpe kanten verzachten en is het ook vaak mogelijk om milder naar situaties te kijken.

Onze kwetsbare mens is de poort naar een waardevol en liefdevol leven in verbinding met onszelf en anderen. Als wij niet bang zijn en in contact zijn met onszelf, dan zullen wij ook het onderscheidingsvermogen hebben wanneer kwetsbaarheid beter even niet getoond kan worden, maar de verhouding zal volledig verschuiven. Lopen wij nu bijna elk moment alert op de toppen van onze tenen, zal op het moment dat de angst er niet meer is met een rustige, duidelijke handeling de voet worden verzet die dreigt op onze bloem te gaan staan. Daarna kunnen wij meteen weer in liefdevol contact met onszelf en de ander zijn. Wij hoeven verder niet continu ons overal maar te verdedigen tegen voeten die er niet eens zijn, maar ons misschien op een dag ineens weer kunnen bedreigen.

Op deze manier is de huidige wereldsituatie een kans om niet zozeer de wereld als excuus te gebruiken om niet bij jezelf te zijn, maar vrede met jezelf te sluiten. Niet langer meer te vluchten voor wie je bent. Jezelf niet meer af te vallen of te bombarderen. Niet langer het opdringerige en dominante gedachtegoed van jezelf binnen te laten als de ultieme waarheid en op deze manier jezelf weg te houden uit een leven in liefde in jouw ware natuur. Leg de nadruk op alle processen die jou hiermee helpen en voed jezelf niet met angst door ideeën. Ideeën maken de wereld niet beter, daar heeft deze wereld al een overdosis van en het wordt er niet beter op. Leven vanuit het hart is de boodschap van dit stukje en natuurlijk is dit de boodschap van Levend Gewaarzijn. De weg van vertrouwen, van overgave, van ruimte, van leven in vrijheid, van leven in verbinding.

Zolang wij onszelf niet echt onvoorwaardelijk willen ontmoeten, voorbij ons gedachtegoed, zal de wereld verergeren, net zolang totdat wij de boodschap krijgen. De boodschap dat wij deze wereld creëren. Het gedachtegoed van de een is niet slechter dan dat van de ander. Het is allemaal van dezelfde potentie. Hoe mooi jouw gedachten nu ook zijn, zodra deze onder druk komen te staan en te serieus worden genomen hebben ze de potentie om te verworden in alles wat je nu kan verfoeien in een ander. Bemoei je niet langer met je gedachten, maar ben in aandacht met het geheel van je wezen. Dit zal jou doen ontwaken in de ware vrijheid voorbij alle angst en vergankelijkheid.

Heel veel plezier en wijsheid op jouw pad toegewenst

Hopelijk tot snel ziens ergens in het komende jaar of in december!

Liefdevolle groet van ons!

Baulo en Parash

Aanmelden op sociale media

Ben je al op facebook en/of wil je samen verder delen met mede-deelnemers van de workshops dan zijn er een paar mogelijkheden. Als je een account hebt of aanmaakt dan kan je Paraj vragen om je vriend te worden. Nadat ik jou heb toegevoegd kan ik jou uitnodigen voor de "geheime groep". In deze groep delen wij met elkaar onze diepere roerselen en dit kan niet gelezen worden door jouw collega's, baas, familie of andere vrienden. Je kan daarnaast ook "vind ik leuk" klikken op de aparte Levend Gewaarzijn facebook pagina waar ook mensen lid van zijn die nog geen workshop hebben gedaan.

Hier is de link naar de facebookpagina van Levend Gewaarzijn: KLIK

Zit je op Twitter dan kan je "Levend Gewaar" intikken en ons volgen. Zelf kom ik nooit op Twitter, maar mijn facebook meldingen komen daar ook terecht

Voor alle verdere informatie kan je hiernaast klikken om de verdere website te bekijken: KLIK

Ontmoet elkaar om jezelf te ontmoeten

 

Interactieve meditatie levend gewaarzijn

 

Wil je de nieuwsbrief niet meer ontvangen reply dan de email die je hebt gehad met het verzoek om van de mailinglijst te worden verwijderd!