zwitserland workshop
Home Uitleg over de Meditatie  workshops Data & Tarieven Knop Datums en tariven meditatie workshops Coaching Persoonlijke begeleiding en leren leven na meditatie workshops Mededelingen Nieuwsbrief Levend Gewaarzijn Interactieve Meditatie 12-Daagse Zwitserland Zwitserland workshop Planning Enkele ervaringen van deelnemers aan meditatie workshops Wie kunnen meedoen Voor wie zijn de meditatie workshops Innerlijke houding Welke houding kan mij helpen op de meditatie workshop Opzet van Workshop Adviezen en Regeltjes voor de meditatie workshop begint Accommodatie Accommodatie van de meditatie workshop

Alle Groepen 2009-2013 Foto's van meditatie workshops Levend Gewaarzijn Alle Groepen 2014-Heden Foto's van meditatie workshops Levend Gewaarzijn

Recente foto's Foto's van meditatie workshops Levend Gewaarzijn Enkele Ervaringen Enkele ervaringen van deelnemers aan meditatie workshops Even voorstellen Wie geeft de meditatie workshop InschrijfformulierInschrijfformulier Meditatie Workshop Locatie & Route Locatie en routebeschrijving naar meditatie workshop Contact Contact gegevens persoonlijke begeleidding en meditatie workshops Info Bedrijven Interactieve meditatie voor bedrijven Dagprogramma Dagprogramma Links Links naar andere meditatie en groei workshops 3 -Daagse BelgiƫMeditatie workshop Ardennen AVG Privacy wetgeving AVG Privacy

 

Paraj


Even samen voorstellen

Parash

Natuurlijk zou ik jullie een heel levensverhaal kunnen gaan vertellen, maar als je mij wilt kennen kan je mij meer vinden in mijn levenshouding dan in mijn verhaal. Toen mij op 14 jarige leeftijd door een vriendje werd gevraagd wat ik wilde worden in de toekomst was het enige antwoord dat er bij mij op kwam:
Ik wil mijzelf leren kennen en hoop dat als ik sterf, ik een klein begin gemaakt heb.
Dit is de basis geweest voor de rest van mijn verdere leven.
Een turbulent en prachtig leven volgde, waarbij altijd het onderzoeken en begrijpen van de gehele mens voorop hebben gestaan.
Na vele omzwervingen over de wereld ben ik in Nederland een praktijk begonnen, waarin ik mensen heb begeleid met allerlei problemen en ongemakken. Daarnaast ben ik hypnotherapie en NLP (Neuro Linguïstische Programmering) gaan studeren en geven, omdat ik meer wilde begrijpen over de mogelijkheden en werking van onze hersens.

Deze goedlopende praktijk heb ik na 5 jaar achtergelaten en ben naar Amerika vertrokken omdat ik merkte dat mensen zich afhankelijk van mij maakten en moeite hadden om zelf verantwoordelijkheid voor hun leven te nemen.

Na zelf nog dieper te onderzoeken en vele trainingen en retraites te hebben gevolgd realiseerde ik dat de denkende geest altijd weer opnieuw problemen en illusies zal weten te creëren en dat het ware geluk nooit bereikt kan worden zonder de geest bij de wortel aan te pakken.

Na terugkomst in Nederland ben ik gaan werken bij een stichting die ondersteuning biedt bij het terug helpen van mensen met een psychiatrisch verleden in de maatschappij .
In 1997 heb ik daar mijn baan opgezegd om mijn leven volledig te gaan wijden aan meditatie en de leer van de grote tradities.
Zo is het gekomen dat meditatie en het intensief volgen van Boeddhistische en Hindoeïstische tradities een pad heeft gevormd en uiteindelijk niet de inhoud van de tradities zelf, maar de beleving en beoefening ervan geleid heeft tot de ontdekking van de essentie van het blijvende geluk.

Eén van de spreuken van een prachtige Zen meester die de grondslag voor dit geluk vormt is: “Wanneer jij je goed voelt is het niet mogelijk om je slecht te voelen, maar wanneer jij je slecht voelt is het wel mogelijk om je goed te voelen.

In 1999 ben ik begonnen om kleine meditatieklasjes te geven en heb mensen persoonlijk begeleid met diepe levensvragen en problemen waar zij in vast liepen.
Enkele mensen hebben daardoor iets kunnen zien en hebben daardoor een mooier en stabieler leven gekregen en anderen hebben gevoeld en beleefd dat er veel meer mogelijk is dan ooit gedroomd.
Vandaar dat mij is verzocht of ik naast de meditatieklasjes wat langere praktische workshops wilde geven, om dieper te kunnen oefenen met elkaar en voor meerdere dagen samen. Dit verzoek heeft er toe geleid dat ik in 2009 ben begonnen met het ontwikkelen en geven van 3-daagse workshops Interactieve Meditatie. Deze workshops zijn toegespitst op de huidige mens die geen tijd, noch zin heeft om zich te verdiepen in de traditionele stromingen. Ook zijn deze workshops een prachtige aanvulling en verheldering van eventuele stromingen die wij wel al volgen.

Inmiddels zijn de Levend Gewaarzijn workshops altijd vol en hadden wij elke maand oefendagen en avonden en ook elk jaar een meer-daagse workshop van 7 of 12 dagen. De workshops zijn nu met kleinere regelmaat nog steeds actief, maar de overige activiteiten zijn tijdens Corona stilgezet. Op onze boerderij zijn wel zelfretraites mogelijk binnen de officiele beperkingen van de Bed & breakfast die wij net hebben geopend. Gereserveerde nachten worden door velen gecombineerd met coachingsafspraken.
Ik vind het een voorrecht en voel mij dankbaar dat ik getuige mag zijn van het prachtige en best wel snelle groeiproces van mensen, getuige de ervaringen die deelnemers mij na de workshops schrijven. Dit heeft mij de afgelopen jaren gesterkt om iedereen dit heldere en praktische pad te durven aanraden. Een pad dat vernieuwend is en van deze tijd maar zeker ook is geinspireerd door de wijsheid van de eeuwenoude tradities.

Parash

Baulo

Gedurende mijn hele jeugd heb ik geen enkele stabiliteit gekend. Mijn jeugd is daarmee zeker veelbewogen te noemen doch kende één belangrijk lichtpuntje en dat is dat ik al op mijn 14e in contact ben gekomen met de waarde van meditatie. Omdat ik als kind volledig op mijzelf was aangewezen en gezien heb hoe de volwassenen rondom mij alleen maar oog hadden voor hun eigen belangen is het indertijd gevoelsmatig zo ontstaan dat mijn hart en inlevingsvermogen alleen maar uit ging naar kinderen. De beleving van het kind staat centraal in mijn leven en omdat dit voor mij zo natuurlijk komt, kan het mij soms verbazen dat volwassenen kinderen niet zien. Het is pas later na mijn ontmoeting met Parash in 1990, dat ik ben gaan zien dat het vaak geen onwil is geweest, maar eerder onvermogen van volwassenen en ouders doordat zij zelf zoveel gemist hebben in hun leven.

Ons leven samen heeft daarmee altijd in het teken gestaan van meditatie, groei, liefde en vrijheid. Zelf wilde ik geen kinderen omdat elk kind voor mij belangrijk is en ik nu al tijd tekort kom om al het pijn en leed van een ieder te verzachten. Ik werk naast Levend Gewaarzijn in de kinderopvang als pedagogisch medewerker en specialist en kan op deze manier ouders en andere medewerkers ondersteunen om te gaan kijken door de ogen van het kind. Ook binnen Levend Gewaarzijn zijn er regelmatig vragen over opvoeding. Levend Gewaarzijn is het hart van mijn leven geworden. Samen met mijn man zijn wij als combinatie een geweldig team waarin het ware geluk, de liefde en de ondersteuning van alle mensen centraal staat.  

Wij hopen jou te mogen begroeten op één van de workshops!